Ferie, familie og fiskeri


Danmark er et land med stor variation af fiskearter, der skifter året rundt, så du kan udnytte alle årets måneder. Du støder blandt andet på kæmpetorsk om vinteren ved kysten, makreller i sensommeren eller forsommerens hornfisk. Laks og ørred kan fanges ved kysten eller søer og åer. Med placering tæt på kyst og sø, er AktivNaturFerie.dk et perfekt overnatningssted til ferierende lystfiskere – hvad enten du er alene, med en partner, lystfiskerklubben eller med familien, så har vi plads til dig!

AktivNaturFerie.dk ligger i nærheden af Filsø og med kort afstand til fiskearealer som Varde Å samt søer med fritfiskeri ved Henne og Vejers. I åerne kan du fange laks, havørred, bækørred, stalling, gedde og ål. Du kan tilkøbe adgang til at fiske på disse arealer.

Ved køb af fiskekortet får du adgang til de omkringliggende fiskesteder, så du har tilladelse til at fiske det pågældende sted.

Fiskeferie med variation

 

Der er frit fiskeri ved kysten, hav og i søerne i de statsejede skove, hvor AktivNaturFerie.dk ligger få kilometer fra Vesterhavet og med kort afstand fra skovområder. Du kan også tage en dagstur til Hvide Sande mole. Molen er delt op i to – nordmolen og sydmolen – hvor af sydmolen er den længste der strækker sig ca. 700m ud i vesterhavet. De mest populære fangster her er fladfiskene, der kræver den helt rette teknik at fange.

Om foråret i den sidste weekend i april kan du deltage i den årlige Sildefestival i Hvide Sande, hvor fiskere hvert år mødes for at dyste i forskellige discipliner som “Sildefiletering”, “Årets sildeopskrift” og den anerkendte “Mr. Sild”. Hovedkonkurrencen går ud på at fange så mange sild som muligt på tid, hvor der til sidst kåres en vinder. Der er tre forskellige konkurrencer – en for børn (4-11 år), juniorer (12-16 år) og voksne. Du er garanteret en weekend fyldt med fiskeri, sjov og spas mellem andre nye og erfarne fiskere fra Danmark, Tyskland og Holland.

Vil du være garanteret fangst, kan du tage familien med til “Put and Take” søerne. Det er en rigtig god familieaktivitet med plads til både store og små. Her køber du adgang til en sø, hvor man kan fange udsatte fisk inden for en vis tidsperiode. Det er en underholdende ferieaktivitet, der giver plads til familielivet og den unikke følelse og ro det giver at fiske. Du kan med fordel spørge Stinne i receptionen, hvor dig og din familie kan tage hen og nyde en dag i det fri, hvis du vil prøve kræfter med at fiske – eller give dine børn en ekstra sjov opstart på lystfiskeri.

Kortet viser en oversigt over søerne i området.

Hos AktivNaturFerie.dk kan du få opbevaret dagens fangst i køl- og fryserummet, så du kan få trofæet med hjem i sidste ende. Vi har også en renseplads, så du kan klargøre dine fangede fisk inden opbevaring.


 

Oplevelser der varer evigt

 

Udover de mange arter af fisk, kan du også opleve mange andre spændende dyr ved Vadehavet. Blandt andet kan du tage på sælsafari, og se de mange dovne sæler, der ligger og dovner den på sandbankerne.

Med afgang fra både Rømø og Vadehavscenteret, kan du få en unik oplevelse med at spotte alle de mange flotte sæler der lever langs kysten. Vælger du Vadehavscenteret får du et foredrag inden afgang omkring sæler og deres adfærd, og sætter derefter kursen mod Mandø. Er vil der være mulighed for at komme helt tæt på sælerne med teleskoper, men også se, hvor tæt nogle af de mest nysgerrige sæler kommer.

Er du til museumsoplevelser, er Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg et besøg værd. Her har de også sæler i det store sælarie, som de fodrer foran et publikum hver eneste dag. Derudover kan du se alle de mange fiskearter i vadehavet samt i de danske have. Der findes også andre udstillinger som energiudstillingen med boreplatforme, vindmøller osv. Oplev det gamle Esbjerg med en tur til FIMUS, og kom helt tæt på fiskene. En sikker oplevelse for store og små – også når det regner!

Hos AktivNaturFerie.dk guider vi dig på vej mod de oplevelser der passer dig og din familie allerbedst, så alt bliver sammenstrikket til den bedste ferie – på trods af vejret.

Planlæg din ferie i dag og få førsteret

 

Står du og mangler et sted at sove på din gennemrejse gennem Danmark? Eller har du en uge ved vestkysten, hvor du ønsker en varieret ferie med fiskeri i højsædet? Så kan du roligt kontakte AktivNaturFerie.dk ved Filsø og bestille din ferie, hvad enten det er i sommerferien eller vinterperioden.

Du kan ringe på +45 40 96 86 56 eller sende en e-mail til Kontakt@aktivnaturferie.dk, hvis du har spørgsmål omkring booking af værelser eller faciliteter. Har du nogle specielle behov, har vi mulighed for at imødekomme dem inden din ankomst (eks. allergi eller evt. handicap).

Vi taler både dansk, tysk og engelsk, så der er ingen sprogbarriere hos AktivNaturFerie.dk. Vi stræber efter en hyggelig og personlig atmosfære for alle, og har skabt et sted, hvor der er plads til alle.

Velkommen til AktivNaturFerie.dk – vi glæder os til at møde dig!

Hvad tilbyder vi mere?